Västra Götaland

Västra Götaland

Kontaktpersoner

Genomförda aktiviteter 2023

Höstpromenad


Lördagen 7/10 samlades vi vid scoutstugan en bit väster om Sisjön, som för övrigt ligger både i Mölndal och Göteborg. Gränsen går mitt i sjön. 42 förväntansfulla rödvita, underbara welshar som hördes lång väg. Efter samling på parkeringen började vi gå. Ingela brukar sköta räkningen av de små ”vilddjuren” så även denna gång, 42 hundar tror jag hon sa. Samling för gruppfoto vid sjön på en berghäll. Lättare sagt än gjort, men vi fixade det! Sedan fortsatte promenaden runt den vackra sjön. Så småningom, ovanför badplatsen var det dags för GOfika. Då passade jag på med kameran. Efter en stunds fikapaus var det så dags att vända hemåt igen. En toppendag då även solen passade på att visa sig blev det. Ett gäng trötta men lyckliga hundar vände hemåt igen. Men vi kommer snart att ses igen.
Hej då!
Kenneth, Majas husse


Foton, se nedan.

Genomförda aktiviteter 2021


Promenad vid Fjärås Bräcka


Söndagen den 7 november var vi ett rejält gäng som trotsade vädret och gav oss av på en promenad vid Fjärås Bräcka, strax nedanför Kungsbacka. Vi blev totalt 28 hundar med tillhörande mattar och hussar. Trots vädret var det glada miner och härligt prat om våra fantastiska hundar! Några bilder från promenaden, fotograf Kenneth Gustafsson. Se bildspel.

Genomförda aktiviteter 2018


Promenad i Härryda 25 augusti


Vår welshpromenad utgick från Härrydaskolan som ligger utanför Göteborg. Ca 15 tokglada hundar som vi släppte lösa. Vi följde en nedlagd gammal skogsväg, kom så småningom till Hornasjön där många hundar passade på att bada. Sedan fikade vi och vände hemåt igen. Sol till att börja med men några regnskurar blev det med. Vad gör det? Vi hade ändå jättekul vilket ses på fotona nedan.


Hälsningar

Kennet Gustafsson

Genomförda ativiteter 2017


Promenad i Härryda 11 november


Den 11 november träffades ca 15 hundar med hussar och mattar och gick en härlig skogspromenad,

drygt 5 km i Härryda strax utanför Göteborg.


Fotograf:

Kenneth Gustafsson

Aktiviteter 2016


28 februari 2016 i Partille

Så var det åter dags för” Welshar i Västra Götalands” traditionella welshpromenad innan mars. Tradition och tradition… Detta var andra gången, så då är det väl en tradition? Vi samlades 29 (tror vi) hundar och dubbelt så många hussar och mattar och hade en härlig promenad i skogarna utanför Partille. Denna gång var det många welshar som var ute på sin första welshpromenad.


Tur att vi hade bestämt vid en stor parkeringsplats för vi fyllde den nästan. Snabbt fylldes den med svansviftande rödvita hundar och två till som också var välkomna. Efter en kort promenad släpptes alla fria. Vilken härlig upplevelse det är att se att så många hundar kan springa omkring och hålla sams!


Vi började med en lite jobbig uppförsbacke och sen var vi alla värda fika. Även de fyrbenta fick  extra god fika. Sen fortsatte vi vår promenad och hundarna uppförde sig perfekt. Några roade sig dock med att jaga en cyklist, annars var vi nästan ensamma i skogen. För oss alla var det en kravlös, mysig promenad med mycket prat och väldigt lite skällande. Alltid roligt att träffa gamla och nya hundvänner. Vi tog en promenad på ca: 4 km och vi var ute ungefär två timmar.


Sen när vi kom hem var det dags att titta alla filmer och bilder från promenaden på Facebooksidan        ” Welshar i väst” och vi fick t.o.m. en kommentar från Säffle, där en sugen welshägare funderade på att köra 20 mil bara för att få vara med nästa gång. De flesta hundarna sökte nog upp ett lugnt ställe och sen räckte det med några kissepromenader resten av dagen.


Om inte innan så ses vi väl sista helgen i februari nästa år, eller hur?


Viggo, Gunilla & Anders Ljung