KM Viltspår 2019

KM Viltspår 2019 i  Skåne

Man brukar ju ofta säga; vi hade i alla fall tur med vädret! Detta är någonting man absolut ej kan referera till vad gäller årets tävlan om KM i viltspår. Hällande regn från och till och en vindhastighet av mellan 14-18 sekundmeter med ytterligare kraft i byarna.


Detta gjorde att av de tretton hundarna som kom till start av de fjorton anmälda så blev frekvensen nollor rätt så hög, närmare bestämt 5 st. Vidare utdelades där 1st 3:e pris, 3 st 2:a pris samt 4 st 1:a pris dock inget med HP.


Provet hade förlagts på 4  olika platser i Skåne såväl på den västra som den östra sidan. När väl arbetet var utfört så hade man samling i Kvidinge där stor förbrödning infann sig bland de 4 benta och där de 2 benta kunde stilla sin hunger och törst. Som en kuriositet måste undertecknad få komma med en kommentar; så underbart se alla dessa röd/vita som kan umgås så fint med varandra trots att man aldrig träffats tidigare.


Vi i AG Skåne ber härmed få tacka Er alla som anmält, speciellt några av Er som haft ganska så många mil att köra. Vi ber också om att få tacka Dreverklubben som var arrangör med Eva Kjellberg som komissarie samt övriga domare; Håkan Samevik, Hanna Wulf, Ingmar Tykesson samt Håkan Nilsson. Vi vill också passa på att tacka våra sponsorer; PURINA PROPLAN samt SVELAND.


2019 års KlubbMästare heter JORDEN ZELDA och ägs av Annika Wibergh Malmö

2:a BONNETS WONDERFUL WAGTAIL äg Kim Svitzer Perstorp

3:a Pelydryns Rubin äg Lena Torstensson Slutarp

 


Stort grattis till alla!


AG Skåne

Lilian Jonsson

Klubbmästare Viltspår 2019

Jorden Zelda, ägare och förare Annika Wibergh

kmvilt3
kmviltvinnare
kmvilt1